Samenwerking VvE Belang en Onderhoud Garantie

Samenwerking VvE Belang en Onderhoud Garantie

 

VvE Belang, Belangenorganisatie voor Appartementseigenaren en OnderhoudNL Garantie, belangenorganisatie voor de schildersbedrijven en onderhoudsbedrijven hebben een samenwerking. Dit is een gevolg van de Appartementenwet van mei 2005, waardoor VvE’en met ingang van 1 mei 2008 verplicht zijn een reservefonds te hebben gevormd voor (groot) onderhoud.

De overheid is tot deze wettelijke maatregel gekomen door het grootschalig achterstallig onderhoud bij VvE’s in Nederland. De samenwerking tussen VvE Belang en OnderhoudNL Garantie richt zich op het leveren van gegarandeerde schilderwerken en onderhoudswerken (ook van bijvoorbeeld de glaszetter). Daarom wordt elk opgeleverd groot onderhoudsschilderwerk geinspecteerd door het onafhankelijk bureau Overvoorde & van Tilborg. Dat kan alleen als het werk van te voren is aangemeld bij de Stichting OnderhoudNL Garantie via deze website.

De samenwerking tussen VvE Belang en OnderhoudNL Garantie is gericht op alle bij VvE Belang aangesloten VvE’s en bestaat met ingang van 1 januari 2007 uit een:

  • centraal VvE-loket voor vragen over schilder- en onderhoudszaken & klachten (0182-571660)
  • speciaal boekje over schilderwerk en onderhoudswerk voor VvE’en (te bestellen bij VvE Belang, via www.vvebelang.nl)
  • een website voor VvE’en voor het aan- en afmelden van onderhoudswerk (op deze site / sectie waar u zich nu bevindt). Elk opgeleverd schilderwerk zal namelijk worden geinspecteerd door het onafhankelijk bureau Overvoorde & Van Tilborg. De VvE vraagt de inspectie na de opleveringskeuring aan. Zowel de VvE als het OnderhoudNL Garantie bedrijf ontvangen een rapport van het geïnspecteerde werk. De kosten voor deze inspectie bedragen € 475,- en deze kosten komen voor rekening van het OnderhoudNL Garantie bedrijf. OnderhoudNL Garantie-bedrijven die op deze wijze voor VvE’en werken, moeten voldoen aan speciale eisen en zullen herkenbaar zijn aan een speciale logo. Een overzicht van deze bedrijven kunt u hier downloaden. Deze lijst is gesorteerd op postcode.

 

Per 1 november 2019 heeft OnderhoudNL Garantie met VvE Belang algemene voorwaarden voor Vereniging van Eigenaren ontwikkeld. Deze voorwaarden zijn hier te downloaden en zijn specifiek bedoeld voor opdrachten die vanuit het VvE label zijn aangegaan.